Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: Kosila iz sestavin, ki jih imamo pogosto na zalogi

Odpri galerijo
A+   A-
Se tudi pri vas v hladilniku vedno skrivajo korenček, zeljna glava, paradižnik, v omarici polenta ali testenine, v zamrzovalniku pa mleto meso in perutnina? Ta jedilnik bo kot naročen.


Ponedeljek je deževen in prilegla se bo krepčilna juhica, med tednom pa bomo kuhali še ragu po priporočilih Jamieja Oliverja, v pečico zaprli zelenjavni rižev narastek, si omislili zares dobro cezarjevo solato ...



Najboljša korenčkova juha s pancetnimi kruhki


Zelenjavna jed iz sestavin, ki so vedno v hladilniku.

ni podpisa
ni podpisa
--
Domača cezarjeva solata


Solato oplemeniti okusen solatni preliv, ki ne vsebuje rumenjakov ali inčunov.
ni podpisa
ni podpisa
--


Preprost ragu Jamieja Oliverja


Ker Jamie dobro ve, kako je kuhati za družino in kako se je treba malce znajti, je tokrat omako naredil na zalogo. V hladilniku jo lahko hranite do treh dni in jo uporabite pri lazanjah, musakah ali testeninah. Seveda pa jo vedno lahko shranite tudi v zamrzovalniku in jo porabite kasneje.

ni podpisa
ni podpisa

--


Zelenjavni rižev narastek


Da se bomo postnega časa lažje lotili, je zelenjavni rižev narastek kot nalašč in prava uteha.


ni podpisa
ni podpisa

--

Zeljne krpice: preprosto kosilo iz otroštva


Poenostavljen recept, pri izvedbi pa umažemo le en lonec. Brez mesa, primerno tudi kot priloga.

ni podpisa
ni podpisa

--

Mošnjički s polento in mocarelo


Priprava te jedi, s katero boste pred jedci izpadli, kot da ste kuhali vse dopoldne, je smešno lahka, najbolj pereč del je rožmarinova vejica.

ni podpisa
ni podpisa
--

Nadevan piščančji file po pariško


Zrezek, ki ga obožujemo ob nedeljskih kosilih. Sir in pršut sta klasika, v nadev pa smo dodali še šparglje. Vrhunsko!
ni podpisa
ni podpisa

--



Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Bartosz Luczak/Getty Images


Datum Objave: 17.5.2021 ob 08:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: