Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta in poceni kosila za vsak dan

Gobov kari s popečenim brokolijem - Odprta kuhinja
Odpri galerijo
A+   A-
Preproste jedi so najboljše, se strinjajo še tako vrhunski kuharji. S ščepcem domišljije jih vključimo v tedenski jedilnik prav vsak dan.


Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Kremna bučna juha z jabolki


Zanimivega sladko-karamelnega okusa.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Švicarski zrezki, ki so okusni tudi hladni


Pregrešno dobri, a preprosto pripravljeni.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Krompirjevi žganci


Ko je govor o slovenskih tradicionalnih jedeh, hitro pridemo do žgancev. Ob zvezdniških ajdovih žgancih se njihovi krompirjevi bratje le redko znajdejo pod odrskimi lučmi, kar pa je huda krivica. Krompir, moka in ravno prav masti tvorijo mehke in lepljive odščipnjence, ki se jim je mogoče ravno tako uspešno upreti kot njihovim daljnim sorodnikom – svaljkom.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Gratinirani mlinci z dušenim rdečim zeljem


Jed lahko naredite vnaprej: skuhajte mlince in podušite rdeče zelje. Naslednji dan vse skupaj združite v pekaču, prelijte in specite.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Pašta fižol


Enolončnica s fižolom in testeninami, ki jo obožujemo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Palačinke z jabolčnim nadevom


Za osem palačink, ki vedno uspejo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Kokoš ali piščanec s čebulo in korenjem v rdečem vinu


Ne pozabite dodati gorčičnih zrn.

ni podpisa
ni podpisa

--

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 22.11.2021 ob 07:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: