Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila iz sezonskih sestavin

Odpri galerijo
A+   A-
Nov teden, nov jedilnik! Upamo, da ponedeljek preživljate kje ob morju, za vse tiste, ki pa ste svoj dopust že končali ali pa nanj še čakate, smo za lažji začetek novega tedna pripravili jedilnik z okusnimi, preprostimi in sezonskimi kosili. Pa dober tek!


Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Testenine z belo česnovo omako, ki lahko nastanejo iz še tako izropane špajze


Jed bo očarala vse, ki obožujete zelo kremne omake.

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Stročji fižol s krompirjem in ocvirki


Jed, ki je dovolj nasitna in hranilna, da si jo lahko pripravite kot samostojno jed. Stročji fižol s krompirjem in ocvirki je klasika v slovenski kuhinji.

Traditional Slovenian meal with green beans and potatoes dressing with lard
Traditional Slovenian meal with green beans and potatoes dressing with lard


 

Sreda: Odlične bučkine kocke z jajci in sirom


Zares slastne bučkine kocke lahko postrežete tople ali hladne.

ni podpisa
ni podpisa

Četrtek: Najboljši recept za testenine iz treh sestavin, ki jih obožujejo Rimljani


Te testenine pa boste zaradi preproste priprave in odličnega okusa oboževali tudi vi.

ni podpisa
ni podpisa

Petek: Mlečne kumare ali tzatziki po slovensko


Osvežilna solata, ki tekne ob jedeh z žara.

fresh cucumber salad with yogurt and young potatoes
fresh cucumber salad with yogurt and young potatoes

Sobota: Bučkini zvitki z mletim mesom, ki bodo hit tega poletja


Nadevana poletna zelenjava je nekaj najboljšega. Če obožujete čolničke z raznoraznimi polnili, vam toplo priporočamo, da se bučk lotite še na ta način.

ni podpisa
ni podpisa

Nedelja: Domača goveja juha po receptu Alme Rekić


Goveja juha je nekakšna osnova slovenske kulinarike in kot pravi Alma Rekić, jo mora znati pripraviti čisto vsak.

ni podpisa
ni podpisa


Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 20.7.2020 ob 07:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: