Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila, ki olajšajo vsakodnevno kuho

Zloženska s klobaso (Foto: Krištof Koman)
Odpri galerijo
A+   A-
Težko se je vsak dan domisliti, kaj dati v lonec. Te jedi boste enostavno spravili skupaj, pa še jedci se ne bodo zmrdovali.

Ponedeljek: Kolerabna juha z rokforjem

Ali z rikoto, brijem. Tistim, kar imate v hladilniku. Po juhi gre na mizo za vsakega dve jajci na oko in velika skleda pisanega radiča in endivije s popečenimi rezinami čebule. Ponudimo s kruhom.

Kolerabna juha z rokforjem (Foto: Krištof Koman)
Kolerabna juha z rokforjem (Foto: Krištof Koman)

Torek: Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice

Ta je naš dolgoletni adut: šampion s šampinjoni. Če bi vprašali otroke, je to odgovor na vprašanje, kaj je njim dobro.

Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice (Getty Images)
Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice (Getty Images)

Sreda: Kiš s kislim zeljem

Slana pita iz francoskih Alp. Kiš je čudovita jed, v kateri lahko porabimo zelenjavo, sir in meso, ko nam ostajajo v hladilniku.

Kiš s kislim zeljem (Foto: Eva Legiša)
Kiš s kislim zeljem (Foto: Eva Legiša)

Četrtek: Krompirjeva zloženka s klobaso

Slastna slovenska musaka. Predlagamo, da si vse vnaprej naložite v model in shranite v hladilnik. Naslednji dan prelijte in specite. 

Zloženska s klobaso (Foto: Krištof Koman)
Zloženska s klobaso (Foto: Krištof Koman)

Petek: Božanski pražen riž z zimsko zelenjavo

Za pripravo praženega riža po tem receptu je riž od včeraj naravnost idealen.

Pražen riž z zimsko zelenjavo (Foto: Hana Splichal)
Pražen riž z zimsko zelenjavo (Foto: Hana Splichal)

 

 

Datum Objave: 11.12.2023 ob 06:12

Več iz te teme:

tedenski jedilnikkosilohitro in preprosto

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.