Tedenski jedilnik: preprosta kosila, ki olajšajo vsakodnevno kuho

Odpri galerijo
A+ A-
Težko se je vsak dan domisliti, kaj dati v lonec. Te jedi boste enostavno spravili skupaj, pa še jedci se ne bodo zmrdovali.
Ponedeljek: Kolerabna juha z rokforjem
Ali z rikoto, brijem. Tistim, kar imate v hladilniku. Po juhi gre na mizo za vsakega dve jajci na oko in velika skleda pisanega radiča in endivije s popečenimi rezinami čebule. Ponudimo s kruhom.

Kolerabna juha z rokforjem (Foto: Krištof Koman)
Torek: Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice
Ta je naš dolgoletni adut: šampion s šampinjoni. Če bi vprašali otroke, je to odgovor na vprašanje, kaj je njim dobro.

Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice (Getty Images)
Sreda: Kiš s kislim zeljem
Slana pita iz francoskih Alp. Kiš je čudovita jed, v kateri lahko porabimo zelenjavo, sir in meso, ko nam ostajajo v hladilniku.

Kiš s kislim zeljem (Foto: Eva Legiša)
Četrtek: Krompirjeva zloženka s klobaso
Slastna slovenska musaka. Predlagamo, da si vse vnaprej naložite v model in shranite v hladilnik. Naslednji dan prelijte in specite.

Zloženska s klobaso (Foto: Krištof Koman)
Petek: Božanski pražen riž z zimsko zelenjavo
Za pripravo praženega riža po tem receptu je riž od včeraj naravnost idealen.

Pražen riž z zimsko zelenjavo (Foto: Hana Splichal)
Datum Objave: 11.12.2023 ob 06:12