Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila, polna pomladnih okusov

The sour soup (Żurek), polish Easter soup with the addition of sausage, hard boiled egg and vegetables in a ceramic bowl, top view. Traditional Easter food in Poland
Odpri galerijo
A+   A-
Teden po veliki noči kar kliče po lahkotnejših obrokih z več vitamini.


Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Hitro pripravljen beli boršč


Poenostavljen recept praznične juhe, ki se jo kuha okoli velike noči.

White borscht, polish Easter soup with the addition of white sausage and a hard boiled egg in a ceramic bowl. Traditional Easter dish in Poland
White borscht, polish Easter soup with the addition of white sausage and a hard boiled egg in a ceramic bowl. Traditional Easter dish in Poland

--

Torek: Krompirjeva solata s šparglji in jajcem


Šparglji in krompir v tej slastni spomladanski solati, pripravljeni v le 15 minutah.

ni podpisa
ni podpisa


--

Sreda: Ajdovi vzhajanci z medom in lešniki


Ajdova moka in pravzaprav prva močnata jed ta teden.

Ajdovi vzhajanci
Ajdovi vzhajanci


--

Četrtek: Koprive v kremni omaki


Iz kopriv pripravite odlično omako z bešamelom tako kot iz špinače, kremno juho s krompirjem ali nadev za lazanjo. Brez skrbi, kuhane in zmiksane koprive ne pečejo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Odlična mediteranska juha


Z žafranom, imenitno začimbo, ki obarva vsako jed v sončno oranžno rumeno.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Noro dober: burger s karamelizirano čebulo


Da boste ponovno usposobili žar. Da ne bo pomote, meso bo pravtako odlično, če ga boste spekli v ponvi.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Preprosta čemaževa pita z lososom


Preprosta in hitra za pripravo, sploh če pogoljufamo in uporabimo kar kupljeno vlečeno testo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 13.4.2020 ob 07:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: