Tedenski jedilnik: preprosta kosila, polna pomladnih okusov

Odpri galerijo
A+ A-
Teden po veliki noči kar kliče po lahkotnejših obrokih z več vitamini.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Hitro pripravljen beli boršč
Poenostavljen recept praznične juhe, ki se jo kuha okoli velike noči.

White borscht, polish Easter soup with the addition of white sausage and a hard boiled egg in a ceramic bowl. Traditional Easter dish in Poland
--
Torek: Krompirjeva solata s šparglji in jajcem
Šparglji in krompir v tej slastni spomladanski solati, pripravljeni v le 15 minutah.

ni podpisa
--
Sreda: Ajdovi vzhajanci z medom in lešniki
Ajdova moka in pravzaprav prva močnata jed ta teden.

Ajdovi vzhajanci
--
Četrtek: Koprive v kremni omaki
Iz kopriv pripravite odlično omako z bešamelom tako kot iz špinače, kremno juho s krompirjem ali nadev za lazanjo. Brez skrbi, kuhane in zmiksane koprive ne pečejo.

ni podpisa
--
Petek: Odlična mediteranska juha
Z žafranom, imenitno začimbo, ki obarva vsako jed v sončno oranžno rumeno.

ni podpisa
--
Sobota: Noro dober: burger s karamelizirano čebulo
Da boste ponovno usposobili žar. Da ne bo pomote, meso bo pravtako odlično, če ga boste spekli v ponvi.

ni podpisa
--
Nedelja: Preprosta čemaževa pita z lososom
Preprosta in hitra za pripravo, sploh če pogoljufamo in uporabimo kar kupljeno vlečeno testo.

ni podpisa
--
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 13.4.2020 ob 07:04