Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: Recepti, brez katerih ni jeseni na našem portalu

Flat-lay of female hands and Fall warming pumpkin cream soup in plate with croutons and seeds over rustic wooden background, top view. Autumn vegetarian, vegan, healthy comfort food eating concept (Flat-lay of female hands and Fall warming pumpkin cre
Odpri galerijo
A+   A-
Vsak letni čas ima svoje recepte, vsak človek ima svoje želje in navade, ampak te jedi vam bodo v jesenskem času težko ušle, če radi kuhate po navdihu, ki ga najdete na našem portalu.



Ste za kremasto rižoto s sladkim krompirjem? Kaj pa menite o kostanjevih svaljkih z omako iz kremnega sira? Ta teden boste v kuhinji zelo uživali.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Ribollita: ena najboljših enolončnic s fižolom in ohrovtom iz Toskane


Bogata in okusna jed se je zapisala med klasike, Italijani bi ji morda rekli celo slavnostna družinska juha. Za ribollito potrebujete fižol in toskanski ohrovt, vse drugo so nianse.

ni podpisa
ni podpisa
--

Torek: Rižota s pečenim sladkim krompirjem, ki naredi ekstra kremno strukturo


Recept, ki ga preprosto morate narediti za svoje najbližje.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Kako naredimo govedino po burgundsko (VIDEO)


Zagotovo ste že slišali za to francosko jed iz enega lonca, ki slovi po vsem svetu. Če je še niste skuhali, je jesen pravi čas, da si jo privoščite.

ni podpisa
ni podpisa
--

Četrtek: Kostanjevi svaljki z omako iz kremnega sira, ki bodo hit med recepti


Priprava kostanjevih svaljkov je otročje preprosta, zato je lahko super zaposlitev tudi za najmlajše. Testo za svaljke je namreč podobno plastelinu in se ne lepi na površino ali prste. Okus teh jesenskih lulčkov pa je zgodba zase. Med kuho ne izgubijo okusa po kostanju, prav tako pa se ta ne ukloni napadu nežne omake iz kremnega sira in tolminca, hrustljave slanine in praženih šampinjonov.

ni podpisa
ni podpisa

--
Petek: Gosta juha iz jesenskih pridelkov


Takšne mineštrice so jeseni na mizi vsaj enkrat na teden, kajne?

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Ohrovt in krompir


Jed iz otroštva, na katero pomislimo jeseni in jo kuhamo še vso zimo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Jesenski pire iz krompirja, buče in kostanja


Tri sestavine, ki so najboljši par, slanina na vrhu pa je hrustljava pika na i.

ni podpisa
ni podpisa
--

Še sladice


Jabolčni zavitek z vaniljevo omako


Jabolčni štrudelj je zimzeleni zaključek nedeljskega kosila.

Apple strudel cake with cinnamon and sugar powder cut in slices served with star anise, nuts and fresh apples on rustic wooden background, top view, horizontal composition (Apple strudel cake with cinnamon and sugar powder cut in slices served with st
Apple strudel cake with cinnamon and sugar powder cut in slices served with star anise, nuts and fresh apples on rustic wooden background, top view, horizontal composition (Apple strudel cake with cinnamon and sugar powder cut in slices served with st

--

Kostanjev kolač


Seveda je to nadaljevanje največje jesenske klasike: kostanja z moštom! Ko se tega naveličamo.

ni podpisa
ni podpisa


 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Getty Images

 
Datum Objave: 11.10.2021 ob 08:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: