Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Blondiji z jagodami in belo čokolado, ki se kar topijo v ustih
To bo vaš majski favorit: prekrasna pita s šparglji
Bezeg: vsi ga nabiramo, a le redki vedo, da je ta del strupen
Tedenski jedilnik: preprosta kosila, ki so hitro na mizi
Pomlad nas razveseljuje s šparglji, blitvo in mladim porom. To so jedi, v katerih bodo te sestavine naravnost zasijale. Dober tek!
Odprta kuhinja
Puhasti rogljički s šunko in sirom: tako dobri, da bodo pošli še topli (VIDEO)
Kvašeni rogljički so večna uspešnica, s katero vsakič znova navdušimo, ko še tople in dišeče prinesemo na mizo.
Špela Ankele
Bograč, kot se ga lotijo v Lendavi, prestolnici te jedi
Najboljši bograč pripravijo v Lendavi, ki je bila 2011. razglašena za prestolnico te jedi, tam so postavili tudi Guinnessov rekord: 1801 kilogram so ga skuhali.
Špela Ankele
Video
Puhasti rogljički s šunko in sirom: tako dobri, da bodo pošli še topli (VIDEO)
Kvašeni rogljički so večna uspešnica, s katero vsakič znova navdušimo, ko še tople in dišeče prinesemo na mizo.
Krompirjeva pita (krompiruša): enostavno, hitro in poceni – take recepte imamo najraje (VIDEO)
Od vlečenega testa, priprave nadeva in do peke te hrustljave dobrote. Poglejte si naš video, vse vam pokažemo!
Limonov zabaione z jagodami: izjemno preprosta sladica, ki spominja na slovenski šodo (VIDEO)
Zabaione ali zabaglione je preprosta, rahla in penasta klasična italijanska krema, pripravljena iz le treh sestavin in zelo na hitro.
Carbonara s tuno in šparglji: oh, kako dobro kosilo je to (VIDEO)
Vemo – prava carbonara je samo ena, a če tej jedi ukrademo tehniko, lahko sami sebe presenetimo s povsem novim receptom, ki bo pogosto na mizi. Testenine s tuno in šparglji, ki jih pripravimo na način carbonare, so zagotovo nekaj takega!
»Zgužvana« pita s šparglji: hitro narejena kar z vlečenim testom (VIDEO)
Hrustljavo in zlato zapečeno pito lahko ponudimo s sezonsko zeleno solato ali solato iz mlade špinače, lahko pa zgolj s kozarcem lepo ohlajenega vina.
Pehtranove lunice: nova oblačila te sladice iz našega otroštva
Kdo se ne spomni rumovih lunic, ki so nam jih mame pekle v jesensko-zimskem času. Poglejte, kako lahko to čudovito mehko in preprosto sladico preoblečemo za pomladne užitke.
Špargljev namaz (VIDEO)
Tole bo super namaz za zajtrk ali malico, pa tudi za prihajajočo sezono piknikov. Odlično se obnese kot ponarejeni »guacamole« ob tortilja čipsu.
Rahli zdrobovi žličniki (VIDEO)
Zdrobovi žličniki so priljubljena jušna zakuha, znana že od nekdaj. Glede na sestavine in sam postopek se zdijo precej preprosti za pripravo, vendar se nam lahko kaj hitro ponesrečijo, če ne sledimo ključnim korakom.
Regratov sirup, ki vas bo navdušil (VIDEO)
Čas je za doma pripravljen regratov sirup, s katerim obogatimo kozarec vode za zdravje ali za tešenje žeje, prelijemo kos peciva, puding ali sadno solato.
Velikonočni sendvič – tako porabimo ostanke prazničnih dobrot (VIDEO)
Vam je po veliki noči ostalo malo šunke, morda tudi hren in kak pirh? Tu je ideja za enostaven sendvič, v katerega zapakiramo ostanke dobrot. Zraven lahko pripravimo še veliko skledo sezonske solate.
Velikonočni kolač s presenečenjem (VIDEO)
Fantastično pecivo, ki bo polepšalo velikonočni konec tedna. Najbolj tekne ob kavi ali čaju.
Pinca, ki je vsak dan boljša (VIDEO)
Če še ne veste, kateri kruh bo letos krasil vašo velikonočno mizo, priporočamo masleno in neverjetno puhasto pinco. Priprava je zelo preprosta, pa tudi oblika dokaj skromna, tako da ne bo preveč dela.
Vabljeni na kuharsko delavnico: pisane solate in sklede za vse priložnosti
Pred nami je sezona solat, zato smo se odločili, da vas povabimo na eno najbolj pisanih delavnic v našem kuharskem studiu.
Odprta kuhinja
Krompirjeva pita (krompiruša): enostavno, hitro in poceni – take recepte imamo najraje (VIDEO)
Od vlečenega testa, priprave nadeva in do peke te hrustljave dobrote. Poglejte si naš video, vse vam pokažemo!
Špela Ankele
Piščančja enolončnica z zelenjavo in jajcem: sestavina, ki poskrbi za pravi preobrat okusa
Obožujemo enostavne in okusne jedi – take ki z manjšim preobratom v znanem receptu poskrbijo za razgibanost okusov. In to je eden takšnih receptov, saj bi brez sestavine, ki jo dodamo na koncu, skuhali čisto običajno obaro, tako pa nastane, lahko bi rekli, hitri domači ramen.
Špela Ankele
Kmetija Monera: mladi par, ki se je kmetovanju posvetil z regenerativnim pristopom
Zakonca Dežman, Kristina in Miha, sta se na Dolenjskem pred štirimi leti začela ukvarjati z regenerativnim kmetijstvom. »Oba sva doma s podeželja – Miha je s kmetije in je po izobrazbi vzgojitelj, jaz sem z vinogradniške domačije,« pojasni Kristina, ki je diplomirala iz ekologije z naravovarstvom, hkrati pa je magistra varne hrane. Mladi par je v zadnjih letih z mislijo na prihodnost ustvaril regenerativno Kmetijo Monera, na kateri so bile sprva v ospredju pašne kokoške.
Špela Ankele
Slajs: novost v Škofji Loki, kjer se vse vrti okoli fokač in gurmansko zasnovanih sendvičev
Anže Kranjec je od konca lanskega leta vodil znano pekarno v Ljubljani, zdaj pa bo na Gorenjskem pekel fokače v lokalu, ki ga je poimenoval Slajs.
Špela Ankele
Pokukajte v Yaskino kuhinjo, ki je kombinacija minimalizma in toplih naravnih elementov
Moja kuhinja je srce našega doma in resničen odsev našega družinskega življenja. Je središče topline in domačnosti, ustvarjalnica, prostor za pogovore, druženja in tudi estetiko.
Mateja Delakorda
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Bezeg: vsi ga nabiramo, a le redki vedo, da je ta del strupen
Blondiji z jagodami in belo čokolado, ki se kar topijo v ustih
To bo vaš majski favorit: prekrasna pita s šparglji
Puhasti rogljički s šunko in sirom: tako dobri, da bodo pošli še topli (VIDEO)
Tiskana izdaja
Recepti
Puhasti rogljički s šunko in sirom: tako dobri, da bodo pošli še topli (VIDEO)
Bograč, kot se ga lotijo v Lendavi, prestolnici te jedi
Najboljši bograč pripravijo v Lendavi, ki je bila 2011. razglašena za prestolnico te jedi, tam so postavili tudi Guinnessov rekord: 1801 kilogram so ga skuhali.
Krompirjeva pita (krompiruša): enostavno, hitro in poceni – take recepte imamo najraje (VIDEO)
Piščančja enolončnica z zelenjavo in jajcem: sestavina, ki poskrbi za pravi preobrat okusa
Limonov zabaione z jagodami: izjemno preprosta sladica, ki spominja na slovenski šodo (VIDEO)
Recepti
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Copyright ©2025 Odprta kuhinja, Vse pravice pridržane.