Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Viralen trik: tako v sedmih sekundah olupimo celo glavo česna (VIDEO)
Čokoladna sladica iz kozarčka, ki se vam bo stopila v ustih
Pogledali smo v zakulisje gradu Taggenbrunn: to so jedi, ki jih tam kuhajo Jezerškovi
Tedenski jedilnik: skoraj nič dela za ta odlična kosila
Preproste ideje s sezonskimi živili, s katerimi boste pričarali čudovita kosila in po njih vedno obliznili vse prste!
Mateja Delakorda
Preprosta korenčkova torta: to naredite, da bo še boljša (VIDEO)
Korenčkova torta je priljubljena sladica po celem svetu, prav posebno pozornost pa dobi v velikonočnem času.
Jasmina Pirnar Krope
Pokukajte v Špelino kuhinjo in njen mali organizirani kaos
Srce doma naše družine, v kateri kuhamo vsi: mož je po poklicu kuhar, najstniški hčerki tudi že kaj pripravita, jaz pa prav uživam, ko na plan potegnem droži, saj zaradi njih pri nas vsaj dvakrat na teden omamno zadiši po svežem kruhu.
Špela Ankele
Video
Preprosta korenčkova torta: to naredite, da bo še boljša (VIDEO)
Korenčkova torta je priljubljena sladica po celem svetu, prav posebno pozornost pa dobi v velikonočnem času.
Zelena boginja: hrustljava, kremasta, bogata, zelena in zares božanska solata (VIDEO)
V trendu so solatne sklede, ki so že same po sebi obrok. Prav posebno pozornost si je v poplavi receptov, ki obljubljajo vitalnost in višek energije, priborila sestavljanka iz zelenih sestavin različnih tekstur, kot so sveže zelje, mlada čebulica, kumare in zeleno jabolko, prelita pa je s kremasto mešanico orehov, česna, špinače, bazilike, čebule in še nekaterih drugih dodatkov. Pred vami je Brinina različica.
Piščanec po milansko (VIDEO)
Hrustljave piščančje prsi in nežna sveža solatka. Kosilo za prve pomladne dni, ki ne vzame veliko časa.
Domače drobnjakovo olje – kuharski trik za piko na i, ki vam bo noro všeč (VIDEO)
Tisti profi dodatek v restavracijah, ki vsako jed dvigne na višji nivo? Domače drobnjakovo olje je hit, pripravljen v minuti!
Močnik ali mlečni sok: recept, da ne bomo pozabili, kako so ga kuhale naše babice (VIDEO)
Že malo pozabljena stara slovenska jed, ki jo v osnovi naredimo iz samo treh sestavin – moke, jajca in mleka. Včasih je bila na mizi skoraj vsak dan, mi pa jo za obujanje lepih spominov priporočamo kot prijeten nedeljski zajtrk.
Bagli: pecivo iz kvašenega testa z luknjo na sredini (VIDEO)
Bagli so tisto pecivo iz kvašenega testa, ki ima na sredini luknjo. So pravi hit v newyorških delikatesah, kjer smo dobili tudi navdih to, kako naj te žemljice dopolnimo.
Korenčkova milijonska juha: številka ena med otroki (VIDEO)
Najhitreje pripravljena juha za uteho, ki so nam jo kuhale že naše mame in babice.
Japonski jajčni sendvič ali tamago sando (VIDEO)
Sloviti sendvič, v domovini, na Japonskem, znan kot tamago sando, med dvema rezinama mehkega toasta oziroma mlečnega kruha skriva bogat kremast nadev, na sredini pa preseneti mehko kuhano jajce, s še malo tekočo sredico.
Specimo sami doma: krasen kruh z drožmi (VIDEO)
Ker obožujemo dišeč kruh z drožmi, je tu postopek, ki ga v domači kuhinji vsak teden vsaj dvakrat ponovi naša novinarka Špela Ankele.
Čemaževa juha malo drugače (VIDEO)
Divji česen s svojo značilno aromo in zdravilnimi lastnostmi popestri številne jedi in med njimi je zagotovo nepogrešljiva čemaževa juha.
Rulada z banano (VIDEO)
Kremasta sladica, ki se je mnogi radi spomnijo z nedeljskih kosil v dobrih starih časih. Mirjam Grilc jo je malce poenostavila in v njej združila dva čudovita okusa – kakav in brusnično marmelado.
Ameriške palačinke po naše: odlična sladica za po krepki juhi ali enolončnici (VIDEO)
Iz sestavin, ki so verjetno že zdajle v vaši kuhinji, lahko pripravimo te fine palačinke, ki jih otroci obožujejo. Preprosto, poceni in hitro pripravljeno!
Klasike z Yasko: Tres leches (po domače trileče), najbolj sočna sladica na svetu
Tres leches je priljubljena sladica, verjetno latinskoameriškega izvora. Gre za rahlo biskvitno testo, prepojeno z mešanico treh vrst mleka. In prav zaradi tega je izjemno sočna, a hkrati mehka ter prijetno nežnega in kremastega okusa.
Jasmina Pirnar Krope
Obiskali smo GO! Pasta v Gorici: kaj so karnijski cjarsoni in kako se razlikujejo od idrijskih žlikrofov?
V vsaki žlici hrane, ki jo pojemo, je nekaj kulture. To je eden naših najljubših stavkov nasploh – in zato nismo manjkali na srečanju v Gorici, kjer so predstavljali dve vrsti testenin: nam dobro znane idrijske žlikrofe in cjarsone, zanimive polnjene testenine, ki jih povezujemo predvsem z gastronomsko tradicijo italijanske Karnije. Povezovanje zgodb z obeh strani meje, v duhu evropske prestolnice kulture torej.
Karina Cunder Reščič
Česnov konfit – preprosta čarovnija, za katero niste vedeli, da bi morala biti stalnica v vaši kuhinji (VIDEO)
V manj kot uri lahko pripravite ta kremast česen, ki bo vaše jedi ponesel na višji nivo. Lahko pa si ga preprosto namažete na kruh in uživate v novi dimenziji okusa te sestavine.
Odprta kuhinja
Zelena boginja: hrustljava, kremasta, bogata, zelena in zares božanska solata (VIDEO)
V trendu so solatne sklede, ki so že same po sebi obrok. Prav posebno pozornost si je v poplavi receptov, ki obljubljajo vitalnost in višek energije, priborila sestavljanka iz zelenih sestavin različnih tekstur, kot so sveže zelje, mlada čebulica, kumare in zeleno jabolko, prelita pa je s kremasto mešanico orehov, česna, špinače, bazilike, čebule in še nekaterih drugih dodatkov. Pred vami je Brinina različica.
Izvolite recept za »ta pravi« libanonski humus (in kako se razlikuje od tistega, ki ga običajno naredimo doma)
Humus je priljubljen bližnjevzhodni namaz iz čičerke, ki je v zadnjih letih postal stalnica tudi na naših mizah. Čeprav se zdi priprava na prvi pogled preprosta, obstajajo pomembne razlike med tradicionalnim libanonskim humusom in različicami, ki jih pogosto sami pripravljamo doma.
Kaja Berlot
To pa morate narediti: jerpica – sploščen slovenski kruh, ki ga posujemo z ocvirki
Jerpici ponekod rečejo erpica, pršjača, ocvirkovka ali kar pogača; nizek kruh so posuli z ocvirki ali premazali s smetano.
Špela Ankele
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Tedenski jedilnik: skoraj nič dela za ta odlična kosila
Pogledali smo v zakulisje gradu Taggenbrunn: to so jedi, ki jih tam kuhajo Jezerškovi
Pehtranov zavitek, ki ga odlikujeta sočnost in puhasto mlečno testo
Pokukajte v Špelino kuhinjo in njen mali organizirani kaos
Tiskana izdaja
Recepti
Preprosta korenčkova torta: to naredite, da bo še boljša (VIDEO)
Klasike z Yasko: Tres leches (po domače trileče), najbolj sočna sladica na svetu
Tres leches je priljubljena sladica, verjetno latinskoameriškega izvora. Gre za rahlo biskvitno testo, prepojeno z mešanico treh vrst mleka. In prav zaradi tega je izjemno sočna, a hkrati mehka ter prijetno nežnega in kremastega okusa.
Zelena boginja: hrustljava, kremasta, bogata, zelena in zares božanska solata (VIDEO)
Izvolite recept za »ta pravi« libanonski humus (in kako se razlikuje od tistega, ki ga običajno naredimo doma)
To pa morate narediti: jerpica – sploščen slovenski kruh, ki ga posujemo z ocvirki
Recepti
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Copyright ©2025 Odprta kuhinja, Vse pravice pridržane.