Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Vlečeno testo in zavitki: triki z naše kuharske delavnice, ki naredijo veliko razliko (VIDEO)
To se zgodi s kruhom, če ga zamrznete in ponovno pogrejete v pečici
Jajca benedikt: izvrstna jed iz bistrojev, ki si jo lahko pripravimo tudi doma (VIDEO)
Tedenski jedilnik: topla kosila s plodovi jeseni
Buče, gobe in kostanj – sestavine, ki te dni popestrijo ustvarjanje v kuhinji in najbolj teknejo našim želodčkom.
Mateja Delakorda
TOP 5 dobrot, po katerih slovi Zgornje Savinjska dolina
Za Zgornjo Savinjsko dolino je značilnih mnogo tradicionalnih jedi, a nam se je med jesenskim potepom po njej v spomin vtisnila ta peterica.
Špela Ankele
Vabimo vas na kuharsko delavnico: vlečeno testo in zavitki – še zadnjič letos
Odločili smo se, da vas razveselimo z dodatnim terminom za našo uspešnico med delavnicami.
Odprta kuhinja
Video
Jajca benedikt: izvrstna jed iz bistrojev, ki si jo lahko pripravimo tudi doma (VIDEO)
Na maslu popečen kruhek, na njem pa hrustljava slanina, poširano jajce in svilena holandska omaka.
Korejska zelenjavna palačinka (VIDEO)
Ko si zaželimo nekaj okusnega, hrustljavega in hitro pripravljenega, so korejske zelenjavne palačinke yachaejeon (jačedžon) popolna izbira.
Bučna juha, ki jo boste kuhali to jesen (VIDEO)
Se strinjate, da se prava jesen začne z dobro bučno juho? Kot vedno mora biti gosta, kremasta in zelo krepčilna – enkrat iz pečene buče, drugič v koščkih in v kombinaciji z drugo jesensko zelenjavo, tretjič pa čim hitreje skuhana.
Piščančja piccata: hitri zrezki v kremasti omaki s kaprami (VIDEO)
Ko si zaželite piščančji file pripraviti malce drugače, se spomnite na ta recept. Zrezke povzdigne svilena omaka, v kateri je svežina limone in kaper.
Torta brownie tiramisu: naša najbolj vroča sladica ta hip (VIDEO)
Obožujete čokoladne rjavčke ali tiramisu? Potem je to sladica, ki jo preprosto morate narediti! Gre za sladek hibrid, ki se zadnje čase hitro širi po družbenih omrežjih.
Piščančje kračke s poletno zelenjavo (VIDEO)
To je jed, ki prihrani kar nekaj časa, saj je pripravljena samo v enem pekaču. Prav neverjetno je, da s tako malo truda dobimo enkratno, okusno, obilno kosilo, sestavljeno tako iz mesa kot zelenjave.
Cheesecake brez peke (VIDEO)
S svojo kremasto teksturo, hrustljavo piškotno podlago in osvežilnim sadjem na vrhu je prava poslastica za vroče dni.
Nedeljsko kosilo
Ribji fileji s hrustljavo skorjico (VIDEO)
Danes vam predlagam nedeljsko kosilo, ki je zelo enostavno in hitro za pripravo, pa vendar zelo hranljivo in polno lepih, nežnih sredozemskih okusov.
Video
Sataraš z jajci
Pripravljen tako, kot so ga delale naše babice. Z veliko potrpljenja in prav nič v naglici.
Video
Riba z zelenjavo (kot iz fine restavracije)
Današnje nedeljsko kosilo diši po dopustu in zato se lahko kaj hitro preslikamo na teraso fine restavracije nekje ob morju, kjer ob kozarčku lepo ohlajenega vina uživamo v izjemno okusni ribi.
Jagodni tiramisu s sestavino, ob kateri vas bo zajela nostalgija (VIDEO)
Sadna različica je popolna kombinacija sladkih svežih jagod, maskarponejeve kreme in rahlo namočenih piškotov, ki ustvarijo lahkotno in osvežilno sladico, idealno za tople dni.
Borovničev štrudelj kot iz gorske koče (VIDEO)
Puhast, ravno prav sladek in dišeč – tako dober, da te spravi v sladko odvisnost.
Ciganski golaž: različica z veliko zelenjave
Golaž je golaž, rečejo nekateri, a med različnimi vrstami so velike razlike; zlasti zanimiv je ciganski, ki vsebuje poleg mesa veliko zelenjave.
Kako poširamo jajca (VIDEO)
Priprava poširanih jajc lahko marsikomu povzroča preglavice in s tem slabo voljo, zato so tukaj koristni napotki, kako vam bo to končno uspelo!
Jasmina Pirnar Krope
Timi Rožič: Gostje hočejo udobno hrano
Kuhar, ki v ospredje postavlja okuse Julijskih Alp, tradicijo Bohinja in gora pa povezuje s svetovno kulinariko. Kot pravi, so njegove jedi preproste, rustikalne in okusne.
Špela Ankele
Slovenski festival sirov: neverjetne zgodbe naših sirarjev
Na festivalu sira smo poskusili unikatne dobrote s slovenskih kmetij in našli same zanimive zgodbe
Špela Ankele
Slovenska družina, ki vodi najbolj južno ribogojnico lososov v Evropi
Kakšna kombinacija: voditi edino italijansko ribogojnico lososov in imeti zraven še jesetre, variti pivo iz hišnega ječmena in trikrat na teden kuhati za goste.
Špela Ankele
Kostanjevi njoki z žajbljem in maslom
Prava jesenska poslastica, ki se odlično ujame z eno najbolj preprostih in poznanih omak.
Jasmina Pirnar Krope
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Trik, ki smo se ga naučili na naši kuharski delavnici: da bo štrudelj zares hrustljav, naredite to
Domače jušne kocke, ki prekašajo industrijske
Najboljši namigi za pripravo sočnih svinjskih kotletov
Tiskana izdaja
Recepti
Kostanjevi njoki z žajbljem in maslom
Chefov recept za najbolj kremast mlečni riž, še boljši kot iz otroštva
Mlečni riž radi postrežejo v bohinjski restavraciji Majer'ca; priljubljeno jed iz otroštva damo na mizo toplo ali hladno, dopolnimo jo s pečenimi hruškami
Krompirjeve košarice s feta sirom
Koruzni kruh z drožmi
Najbolj preprosti kostanjevi čokolatini