10 preprostih sladic, ki jih lahko pripravite na silvestrovo

Leto, ki se poslavlja, je marsikomu pustilo grenak priokus, zato mu bomo pomahali v slovo z optimističnim sladkanjem.

Če se boste pošteno namučili s praznično večerjo za silvestrovo, lahko nekaj časa in energije prihranite pri sladici. Zato smo danes pripravili izbor čisto preprostih sladic, ki so narejene brez posebne drame, a kljub temu pustijo lep pečat slavnostnemu večeru. Katero boste izbrali vi?

VIDEO: Ti praznični flancati vedno navdušijo

Hrustljava pregreha, ki še kako tekne za praznično razvajanje. Privoščite si jih ob skodelici kave ali čaja.

Najboljši čokoladni fondant: trik, da bo jedro res tekoče

Bogat čokoladni fondant, znan pod imenom lava tortica, spada v sam vrh dekadentnih sladic, ki z velikim pokom končajo še tako ekstravagantno večerjo.

Najbolj puhasti cimetovi polžki s smetanovim prelivom

Če imate čas le za eno pecivo … Ta posladek je srž praznikov, na vrh pa za silvestrovo zapičimo še eno iskrivo svečko.

Marmorni kolač s kislo smetano in koščki čokolade

Med pisanjem prazničnih voščilnic si privoščite ta klasični posladek, brez katerega za marsikoga ni božičnega časa.

Hruške na orehovem biskvitu, ki ga lahko naredimo kar v pekaču za mafine

Mehke hruške, tekoča čokolada in puhast biskvit. Sladica, ki očara. Okusi, ki zapeljejo.

VIDEO: Čokoladna zlivanka v 20 minutah

Skandinavci ji pravijo kladdkaka in je ob cimetovih kolačkih bistvena sladka sestavina njihovega zimskega ugodja, imenovanega hygge.

Rumove kroglice presenečenja: sočne, mehke in čudovitega okusa

Priljubljeni ježki v novi preobleki bodo kot nalašč za božični čas.

Odlične domače napolitanke: pozabljen praznični posladek brez peke

Da, domače! Morda ste pozabili, morda niti ne vedeli: ampak tudi sami jih lahko naredimo!

Linška torta, ki navduši

Ni treba ugibati, da ena najbolj znanih tort, ki velja za najstarejšo na svetu in je podobna piti, nosi ime po mestu Linz.

VIDEO: Mandljeva torta, ki je nared brez drame

Sočna, kremasta in, to imate najraje, preprosto narejena. Takšna, ki ne potrebuje ravnih linij in ohlajanja želatinastih plasti. Iskreno narejen posladek za crkljanje najbližjih.

 

Naslovna fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana