10 idej, da bomo iz krompirja pripravili okusen obrok

Sestavina, ki vedno tekne in ki nam je nikoli ne zmanjka, kar pa ne moremo trditi za ideje, kaj bi iz krompirja naredili. Da ne bo samo pečen v kosih in kot pire, nizamo nekaj priročnih receptov.

Če imate radi sladek krompir, morate poskusiti to mehiško različico

Letos v glavnem potujemo zgolj v mislih, zato pa si lahko v kuhinji pričaramo pisane okuse sveta. Polnjen krompir po mehiško nam bo sprostil domišljijo.


Iz ene ponve: pečen krompir v paradižnikovi omaki

Ali lahko v loncu, v katerem je v glavnem naložen krompir, ustvarimo zanimivo in večplastno jed, ki bo potrebovala le še dobro skledo solate in bo na mizi čudovit obrok.

Omleta iz sladkega krompirja in šetraja

Krompirjeva tortilja ali omleta je izjemno priljubljena v Španiji. Mi smo ji nadeli nova oblačila, tako da smo namesto navadnega krompirja uporabili sladkega, začinili pa smo jo z zeliščem naših babic.


Odlična krompirjeva omleta

Pa še klasična različica, v kateri lahko porabite ostanke sestavin, ki se vam nabirajo v hladilniku. Praktična rešitev, nasiten rezultat.


Pečen krompir s prelivom, ki ga boste pogosto pripravljali

Recept za pečen krompir je skrajno preprost, ampak čisto drugačen, kot smo ga vajeni. Cel krompir je zarezan, začinjen in pečen v pečici, nato pa prelit z omamno dobro omako. To je super priloga, s prelivom iz indijskih oreščkov pa samostojna jed!


Odlični krompirjevi polpeti

Star krompir porabimo za pire ali okusne polpete, ki jih zlato zarumenimo na vročem olju.


Majhne krompirjeve pice z omako s popečenimi regratovimi listi

Zares slastne!


Polpeti s sladkim krompirjem

Alternativa in bolj zdrava različica je cvrtje v pečici.


Pečen krompir z zeliščno skuto

Glavna jed ob bogati solati. Če želimo nekoliko bolj tekočo omako, skuti dodamo jogurt ali kislo smetano.


Krompirjeve vrtnice s slanino

Ste že kdaj pripravili priljubljene jabolčne vrtnice? Imamo še bolj slastno slano različico.

Naslovna fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed