Odprta Kuhinja

12 predlogov za božanske martinove sladice

Foto: Midva kuhava
Odpri galerijo
A+   A-
Kako zaokrožiti bogato martinovo kosilo? Saj veste, pri nas idej ne zmanjka – izberite tisto, ob kateri vam srce najbolj zaigra. Ste za kaj kremnega, hrustljavega, mogoče bolj puhastega?

 

 

Bučni kolač s koščki čokolade


To je izjemno sočen kolač, ki se kar topi v ustih in pričara pravi jesenski občutek.

Foto: Mateja Delakorda
Foto: Mateja Delakorda

 

Ta bučni sorbet vas bo resnično navdušil


Bi sami pomislili na to možnost? Nam se je zdel to najbolj presenetljivo okusen recept.

Foto: Odprta kuhinja
Foto: Odprta kuhinja

 

Preproste kostanjeve kocke, ki jih boste pogosto pekli


Če ste ljubitelji jesenskih plodov v bodečih ježicah, se tem kockam ne boste mogli upreti. To je dejstvo, ki si ga nismo izmislili, da bi bil recept bolj privlačen, temveč preverjena ugotovitev snemalne ekipe, družinskih članov in kuharičinih sosedov.

Foto: Sonja Ravbar
Foto: Sonja Ravbar

 

Bučna krema


Še ena možnost uporabe priljubljenih buč.

Foto: Ana Bulat
Foto: Ana Bulat

 

Kostanjeva torta s čokolado


Prava jesenska pregreha, ki očara.

Foto: Ana Bulat
Foto: Ana Bulat

 

Bučna rulada, ki jo boste radi pekli


Zares sočna, mehka in lahkotna sladica, ki je pravo utelešenje jeseni. V njej se skriva bučni pire, ki poskrbi, da je biskvitni polž na prerezu lepo obarvan. Polna je okusa, ki ga povzdignejo tudi začimbe, a prav nič zagatna, saj se sladkor in kremni sirček, stepen s sladko smetano, lepo uravnovesita.

Foto: Sonja Ravbar
Foto: Sonja Ravbar

 

Kostanjev gozdiček (VIDEO)


Ni izgovora, da ne bi naredili te neverjetno preproste sladice z velikim vizualnim učinkom. V njej prevladuje kostanj, ki ga je letos res v obilju, ljubko obliko pa izdelamo s pripomočkom, ki ga imamo vsi doma. Pripravite dobri stari ožemalnik za citruse!

Fofo: Sonja Ravbar
Fofo: Sonja Ravbar

 

Tiramisu s hruškami v muškatu


Tiramisu je kultna klasika, ki jo z levo roko vrže vkup skoraj vsaka gospodinja. Nič čudnega, ko pa je preprost in hitro pripravljen, sladkosnede navduši z nežnim kavnim okusom in bogato kremnostjo.

Foto: Midva kuhava
Foto: Midva kuhava

 

Kostanjeva panakota s prelivom iz rdečega grozdja


Kostanjeva nova oblačila so tokrat sladka – pripravila sva kremno panakoto z izrazitim okusom po kostanju, družbo pa ji dela vroč preliv iz rdečega grozdja. Kako jesensko in kakšna idila!

Foto: Midva kuhava
Foto: Midva kuhava

 

Jabolčni ježki: kultna sladica več generacij – znova zanimiva


Najraje imamo sladice iz otroštva, ki jim nadenemo nova oblačila. Tokrat glavno vlogo igrajo jabolka, zaradi katerih so ježki lahkotnejši.

Foto: Sonja Ravbar
Foto: Sonja Ravbar

 

Božanska kakijeva krema


Veganska različica popolne sladice za martinovo.

Foto: Hana Splichal
Foto: Hana Splichal

 

Sladka vinska krema


Namesto koktajla. Po receptu Rachel Allen.

Foto: Iz knjige Vse Sladko, Rachel Allen
Foto: Iz knjige Vse Sladko, Rachel Allen


Naslovna fotografija: Midva kuhava

 

Datum Objave: 11.11.2022 ob 07:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: