Odprta Kuhinja

TOP 17 receptov za zrezke

TOP 17 receptov za zrezke (Foto: margouillatphotos/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Pripravili smo pregled najbolj priljubljenih receptov za zrezke, ki vključujejo meso v omaki, sesekljane ali polnjene različice ter paniranje.

Piščančji cordon bleu

Vas je zamikalo, da bi pripravili nekaj posebnega za nedeljsko kosilo? Ta recept za cordon bleu, krompirjev pire, bešamel z baziliko in sotirani grah bo zagotovo navdušil vašo družino in prijatelje.

image_alt
Piščančji cordon bleu s kremastim krompirjevim pirejem in grahom (VIDEO)

Svinjski medaljoni v poprovi omaki

Svinjska ribica je odlična za pripravo medaljonov, saj je ravno pravšnje oblike – dolga in enakomerno debela.

image_alt
Svinjski medaljoni v poprovi omaki

Piščanec v paradižnikovi omaki

Sočne piščančje prsi, potopljene v okusa polno paradižnikovo omako z oljkami in kaprami. Recept zares uspe s svežim paradižnikom, lahko pa ga zamenjate s pločevinko konzerviranih pelatov.

image_alt
Navdušite s piščancem v paradižnikovi omaki

Sesekljani zrezki v paradižnikovi omaki

Postrežemo s čisto navadnim kuhanim rižem, kajti sočnost in kombinacija teh okusov česa drugega niti ne potrebujeta ali preneseta.

image_alt
Okusno pripravljeni sesekljani zrezki v paradižnikovi omaki

Zrezki salisbury

Mleta govedina, pripravljena na način, ki vedno tekne.

image_alt
Zrezki salisbury: polpeti v čebulni omaki

Telečji zrezki v masleni omaki

Telečji zrezki v omaki so klasika domačega kosila, ki lakotnike za nedeljsko mizo razveseljuje na nešteto načinov. Ker se sonce vedno bolj trudi, da nas z vročino spravi ob pamet, se zdaj zrezki bolj domače počutijo v svežih omakah.

image_alt
Telečji zrezki v masleni omaki s kaprami in limono

Švicarski zrezki

Pregrešno dobri, a preprosto pripravljeni.

image_alt
Švicarski zrezki, ki so okusni tudi hladni

Goveji zrezki s šalotko

Meso v prefinjeni družbi.

image_alt
Goveji zrezki s šalotko

Svinjski zrezki s kolerabo in jabolki

Da ne bi pozabili na to jed: gre namreč za klasično kombinacijo jesensko-zimskega obdobja, katere okusov so se posluževale že naše babice.

image_alt
Svinjski zrezki s kolerabo in jabolki

Piščančji zrezek po dunajsko

Skupaj s tenstanim krompirjem so pohani dunajci najznamenitejša klasika, ki vabi k nedeljski mizi.

image_alt
Najboljši piščančji zrezek po dunajsko

Nadevan piščančji file po pariško

Vrhunski recept, a ker trenutno na zalogi nimamo cvežih špargljev, lahko uporabite vložene, ki jih dobimo na trgovskih policah, lahko pa se poigrate z blanširano špinačo, kislimi kumaricami ...

image_alt
Nadevan piščančji file po pariško

Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni

Ta je naš dolgoletni adut: šampion s šampinjoni. Če bi vprašali otroke, je to odgovor na vprašanje, kaj je njim dobro.

image_alt
Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice

Saltimbocca

Po italijansko: tako dobro, da samo skoči v usta. Ponudimo s testeninami, ki naj ne bodo predebele, ali krompirjem.

image_alt
Saltimbocca – odlični telečji zrezki, ki vzamejo le 15 minut (VIDEO)

Goveji ptički v paradižnikovi omaki

Za mehke goveje zvitke bomo meso brezskrbno dušili na nizki temperaturi – tam nekje do dveh ur (odvisno od debeline in velikosti zrezkov), vmes pa se posvetili drugim elementom nedeljskega kosila ali preprosto uživali ob kavi. 

image_alt
Nedeljsko kosilo: goveji ptički v paradižnikovi omaki (VIDEO)

Pariški telečji zrezek

K pariškim zrezkom se poda kuhan ali pečen krompir, da bo jed bolj sočna, dodamo še omako, predvsem pa svežo solato. 

image_alt
Pariški telečji zrezek

Piščančja piccata

Ko si zaželite piščančji file pripraviti malce drugače, se spomnite na ta recept. Zrezke povzdigne svilena omaka, v kateri je svežina limone in kaper.

image_alt
Piščančja piccata: hitri zrezki v kremasti omaki s kaprami (VIDEO)

Goveji zrezki v čebulni omaki

Neverjetno mehki in tako zelo okusni. Do zadnje kapljice pomazani krožniki so zagotovljeni.

image_alt
Goveji zrezki v čebulni omaki

Datum Objave: 6.10.2024 ob 09:10

Več iz te teme:

zrezkimesne jedikosilo

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.