Odprta Kuhinja

15 zrezkov, ki jih obožujemo pri nedeljskih kosilih

Odpri galerijo
A+   A-
Od stalnic, spominov na stare čase in klasik do malo drznejših kombinacij. Zbrali smo le tiste, ki vas najbolj navdušujejo.


Zrezki so skorajda obvezni sestavni del vsakega nedeljskega kosila v Sloveniji. Pripravili smo pregled najbolj klikanih receptov, ki vključujejo meso v omaki, sesekljane ali polnjene različice ter paniranje. Dober tek, želimo!
Priporočamo tudi: 13 prilog za nedeljsko kosilo

Nadevan piščančji file po pariško


Zrezek, ki ga obožujemo ob nedeljskih kosilih. Sir in pršut sta klasika, v nadev pa smo dodali še šparglje. Vrhunsko!

ni podpisa
ni podpisa

--

Svinjski medaljoni v poprovi omaki


Svinjska ribica je odlična za pripravo medaljonov, saj je ravno pravšnje oblike – dolga in enakomerno debela. Potrebujemo le dobro meso in pol ure časa.

ni podpisa
ni podpisa

--
Piščančje prsi v paradižnikovi omaki


Sočne piščančje prsi, potopljene v okusa polno paradižnikovo omako z oljkami in kaprami. Recept zares uspe s svežim paradižnikom, lahko pa ga zamenjate s pločevinko konzerviranih pelatov.

ni podpisa
ni podpisa

--

Okusno pripravljeni sesekljani zrezki v paradižnikovi omaki


Postrežemo s čisto navadnim kuhanim rižem, kajti sočnost in kombinacija teh okusov česa drugega niti ne potrebujeta ali preneseta.

ni podpisa
ni podpisa

--

Zrezki salisbury: polpeti v čebulni omaki


Zrezki salisbury so dobili ime po Jamesu Salisburyju, ki je bil v času ameriške državljanske vojne vojaški zdravnik in eden prvih nutricionistov. To jed je vojakom priporočal kar trikrat na teden. Prav ti zrezki pa se omenjajo tudi kot predhodniki hamburgerjev.

Homemade Savory Salisbury Steaks with Peas and Mashed Potatoes
Homemade Savory Salisbury Steaks with Peas and Mashed Potatoes

--

Telečji v masleni omaki s kaprami in limono


Nežne in tanke telečje zrezke sva potunkala v klasično masleno omako piccata z značilnim okusom po limonah in kaprah. Piccata pa pika!

ni podpisa
ni podpisa

--

Švicarski zrezki, ki so okusni tudi hladni


Pregrešno dobri, a preprosto pripravljeni.

ni podpisa
ni podpisa

--

Goveji zrezki s šalotko


Meso v prefinjeni družbi.

ni podpisa
ni podpisa

--

Goveji ptički, spomin na stare čase


Ljubka, staromodna in popolna klasika.

ni podpisa
ni podpisa

--

Telečja saltimbocca po rimsko


Italijanska specialiteta, ki, vsaj tako pravi njeno ime, kar skoči v usta.


--

Svinjina v omaki s kislimi kumaricami babice Georgette


Odličen recept, ki ima še zgodbo.


--

Svinjski s kolerabo in jabolki


Da ne bi pozabili na to jed: gre namreč za klasično kombinacijo jesensko-zimskega obdobja, katere okusov so se posluževale že naše babice.



--

Najboljši piščančji zrezek po dunajsko


Skupaj s tenstanim krompirjem so pohani dunajci najznamenitejša klasika, ki vabi k nedeljski mizi.


--

Steak ribeye: pečen na način medium (srednje)


Poleg tega najbolj zaželenega govejega kosa mesa priporočamo pire iz krompirja, peteršiljeve korenine in tartufate. Ribeye so bo tako pečen in ponujen kar topil, vi pa še bolj!


--

Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice


Ta je naš dolgoletni adut: šampion s šampinjoni. Če bi vprašali otroke, je to odgovor na vprašanje, kaj je njim dobro.

Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice
Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice


Naslovna fotografija: mrakor/Getty Images
Datum Objave: 14.5.2022 ob 08:05

Več iz te teme:

goveji zrezkipiščančji zrezkizrezkitelečji zrezkipuranji zrezki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja