Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Vabljeni na kuharsko delavnico: češnjev in borovničev zavitek
Kako podaljšati svežino jagod, da ne splesnijo že naslednji dan
Kobariški štruklji: sladka specialiteta iz Posočja
Tedenski jedilnik: slastna kosila z Yasko
Jasmina Pirnar Krope (Yaska) je mojstrica preprostih, a okusnih jedi, izpopolnjenih do potankosti. Naj vam teknejo!
Odprta kuhinja
Šparglji: Pokažemo vam, kako v hipu ločimo užiten del od vlaknastega (v manj kot sekundi)
Šparglji so priljubljeni med gurmani in tistimi, ki se radi zdravo prehranjujemo – tudi takrat, ko nam primanjkuje časa. Ampak, ali veste, kateri del je sploh užiten in kateri ne?
Kaja Berlot
Riž z brokolijem in jajcem: riževa reciklaža še nikoli ni bila tako slastna
Pogosto se zgodi, da nam po kuhi ostane kupček riža, ki ga moramo porabiti v naslednjih dneh. Med bolj okusne načine predelave spada tale recept, ki se spogleduje z azijsko pripravo praženega riža.
Midva Kuhava
Video
Jagodna marmelada: nov postopek kuhanja in skrivna sestavina, ki jo naredi nekaj posebnega (VIDEO)
Vsi vas bodo spraševali, kaj je tista skrivna sestavina, zaradi katere je ta jagodna marmelada nekaj posebnega. Pa tudi postopek kuhanja je malce drugačen, kot smo vajeni.
Klasičen vinaigrette: emulzija za solate ali marinade (VIDEO)
Zakaj bi kupovali solatne polivke, ki vsebujejo veliko sladkorja in drugih nekoristnih dodatkov. Takole si povsem preprosto pripravimo klasičen vinaigrette.
Domače maslo, kot ga pripravi Mirjam Grilc: najboljši uvod v kulinarično druženje (VIDEO)
Kako na najbolj preprost način, a vseeno z osebnim pečatom presenetiti goste? Odgovor je domače maslo, ki ga lahko obogatimo z zelišči ali jedilnim cvetjem.
Torta Kokolina: smešno preprosta sladica brez peke, v kateri kraljujejo kokos in maline (VIDEO)
Čeprav je Kokolina tako preprosta za pripravo, da se je lahko lotijo tudi začetniki, prav vedno vzbudi navdušenje, ki bi ga sicer pripisali največjim slaščičarskim mojstrovinam.
Puhasti rogljički s šunko in sirom: tako dobri, da bodo pošli še topli (VIDEO)
Kvašeni rogljički so večna uspešnica, s katero vsakič znova navdušimo, ko še tople in dišeče prinesemo na mizo.
Krompirjeva pita (krompiruša): enostavno, hitro in poceni – take recepte imamo najraje (VIDEO)
Od vlečenega testa, priprave nadeva in do peke te hrustljave dobrote. Poglejte si naš video, vse vam pokažemo!
Limonov zabaione z jagodami: izjemno preprosta sladica, ki spominja na slovenski šodo (VIDEO)
Zabaione ali zabaglione je preprosta, rahla in penasta klasična italijanska krema, pripravljena iz le treh sestavin in zelo na hitro.
Carbonara s tuno in šparglji: oh, kako dobro kosilo je to (VIDEO)
Vemo – prava carbonara je samo ena, a če tej jedi ukrademo tehniko, lahko sami sebe presenetimo s povsem novim receptom, ki bo pogosto na mizi. Testenine s tuno in šparglji, ki jih pripravimo na način carbonare, so zagotovo nekaj takega!
»Zgužvana« pita s šparglji: hitro narejena kar z vlečenim testom (VIDEO)
Hrustljavo in zlato zapečeno pito lahko ponudimo s sezonsko zeleno solato ali solato iz mlade špinače, lahko pa zgolj s kozarcem lepo ohlajenega vina.
Pehtranove lunice: nova oblačila te sladice iz našega otroštva
Kdo se ne spomni rumovih lunic, ki so nam jih mame pekle v jesensko-zimskem času. Poglejte, kako lahko to čudovito mehko in preprosto sladico preoblečemo za pomladne užitke.
Špargljev namaz (VIDEO)
Tole bo super namaz za zajtrk ali malico, pa tudi za prihajajočo sezono piknikov. Odlično se obnese kot ponarejeni »guacamole« ob tortilja čipsu.
Rahli zdrobovi žličniki (VIDEO)
Zdrobovi žličniki so priljubljena jušna zakuha, znana že od nekdaj. Glede na sestavine in sam postopek se zdijo precej preprosti za pripravo, vendar se nam lahko kaj hitro ponesrečijo, če ne sledimo ključnim korakom.
Karmen Čelam (The Petiscos): Slovenka, ki obvlada kulinarično sceno v Portu
Če se v bližnji prihodnosti odpravljate v drugo največje mesto na Portugalskem, si zapomnite to ime: The Petiscos. Gre za vodnik po Portu, ki ga ustvarja slovensko-portugalski par: Karmen Čelam je svetovalka za odnose z javnostmi, João Tavora Paupério pa strokovnjak za mednarodno prodajo. Poklicali smo v Porto, kjer te dni nastaja osvežena izdaja res unikatnega kulinaričnega vodnika.
Špela Ankele
Piščančja nabodala z arašidi: dobro za znoret
Pripravljena brez cvrtja – iz pečice pridejo hrustljava in sočna! To so piščančja nabodala, ki se jim je nemogoče upreti, z njimi pa prepričate tudi otroke.
Midva Kuhava
Jagodna marmelada: nov postopek kuhanja in skrivna sestavina, ki jo naredi nekaj posebnega (VIDEO)
Vsi vas bodo spraševali, kaj je tista skrivna sestavina, zaradi katere je ta jagodna marmelada nekaj posebnega. Pa tudi postopek kuhanja je malce drugačen, kot smo vajeni.
Mateja Delakorda
Obiskali smo festival Okusi Vipavske: to je naš izbor dobrot iz te lepe doline
Dvorec Lanthieri je bil v teh dneh prizorišče festivala Okusi Vipavske, ki je ljubiteljem dobre hrane in vinskim navdušencem ponudil vpogled v bogato vinarsko in kulinarično dediščino te znane doline. Predstavljamo vam nekaj lokalnih »krožnikov in kozarčkov«, ki so se nam najbolj vtisnili v spomin.
Klasičen vinaigrette: emulzija za solate ali marinade (VIDEO)
Zakaj bi kupovali solatne polivke, ki vsebujejo veliko sladkorja in drugih nekoristnih dodatkov. Takole si povsem preprosto pripravimo klasičen vinaigrette.
Odprta kuhinja
Pregreta smetana: specialiteta iz Laškega in okolice, ki izboljša marsikatero sladico
Ponekod to specialiteto imenujejo topljena smetana, odlikuje pa jo nežen, kremast okus in fina struktura.
Špela Ankele
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Bezeg: vsi ga nabiramo, a le redki vedo, da je ta del strupen
Kobariški štruklji: sladka specialiteta iz Posočja
Kako podaljšati svežino jagod, da ne splesnijo že naslednji dan
Šparglji: Pokažemo vam, kako v hipu ločimo užiten del od vlaknastega (v manj kot sekundi)
Tiskana izdaja
Recepti
Riž z brokolijem in jajcem: riževa reciklaža še nikoli ni bila tako slastna
Piščančja nabodala z arašidi: dobro za znoret
Pripravljena brez cvrtja – iz pečice pridejo hrustljava in sočna! To so piščančja nabodala, ki se jim je nemogoče upreti, z njimi pa prepričate tudi otroke.
Jagodna marmelada: nov postopek kuhanja in skrivna sestavina, ki jo naredi nekaj posebnega (VIDEO)
Klasičen vinaigrette: emulzija za solate ali marinade (VIDEO)
Domače maslo, kot ga pripravi Mirjam Grilc: najboljši uvod v kulinarično druženje (VIDEO)
Recepti
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Copyright ©2025 Odprta kuhinja, Vse pravice pridržane.