Štrudlji: TOP 12 receptov za jesen
Odpri galerijo
A+ A-
Kako diši jesen? Najverjetneje se kar strinjamo, da po božanskih in preprosto pripravljenih zavitkih. Prišel je čas, ko na mizi kraljuje dobri domači štrudelj.
1. Čokoladni zavitek z jabolki in orehi
Bogato, dehteče, sezonsko: čudovito!
--
2. Grozdni zavitek s temnim in svetlim grozdjem
Ob kavici se sladkamo in čakamo prvi rumen jesenski list.
--
3. Jabolčni zavitek z orehi: klasika, ki je ne gre zatajiti
Čista in popolna klasika, ki smo ji dodali še malo orehov, da je bolj zanimivo. Tako pripravljen zavitek bo vedno navdušil.
--
4. Po korakih: jabolčni zavitek iz domačega listnatega testa (FOTO)
Kupljeno listnato testo je zelo prikladno, a takšno, ki ga pripravimo kar sami, pa nebeško dobro. Kako ga uporabiti? Za jabolčni zavitek, seveda!
--
5. Gratiniran stisnjen makov zavitek z jabolki
Zavitki so že tradicionalno na mizi skoraj vsak vikend, posebno jeseni in pozimi. Ta recept je prispevala Urška Fartelj, najbolj priljubljena kulinarična blogerka pri nas.
--
6. Bučni zavitek
Vlečeno testo lahko naredimo sami iz 250 g moke, 125–150 ml tople vode, 2 žlic olja in pol žličke soli. Po 30 minutah počitka ga razvlečemo in nato ravnamo enako kakor pri jabolčnem zavitku.
--
7. Zavitek s slivami in maskarponejem
Ta nam je ukradel srce.
--
8. Jabolčni zavitek z vaniljevo omako
Skoraj vsako gospodinjstvo ima svojo različico – v najinem se namesto sladkorja skriva marcipan, obvezno ga pa postreževa z bogato, kremno vaniljevo omako.
--
9. Zavitek s slivami in lešniki
Slive imamo najrajši sveže ali v marmeladi. Tokrat smo jih združili z lešniki in nastala je preprosta, sočna in okusna sladica.
--
10. Bučni zavitek z makom
Sicer glasujemo za sladko varianto, ampak tale zavitek lahko naredite tudi brez sladkorja, torej slanega, in ponudite ob solati. V tem primeru izpustite cimet in klinčke, namesto sladkorja bučo solite. Če ne morete brez skute, v nadev obvezno vmešajte jajca.
--
11. Jabolčni štrudelj z vaniljevim pudingom
Spomin na sladice, ki smo jih delali pred desetletji.
--
12. Štrudelj z dušenimi jabolki in zdrobom: testo se dobesedno topi v ustih
Kako popestriti znano rutino? Z dodatkom pšeničnega zdroba in obilnega kremnega preliva.
--
Naslovna fotografija: Ivannag82/Getty Images
Datum Objave: 11.10.2021 ob 08:10