Štrudlji: TOP 12 receptov za jesen

Kako diši jesen? Najverjetneje se kar strinjamo, da po božanskih in preprosto pripravljenih zavitkih. Prišel je čas, ko na mizi kraljuje dobri domači štrudelj.

1. Čokoladni zavitek z jabolki in orehi

Bogato, dehteče, sezonsko: čudovito!


2. Grozdni zavitek s temnim in svetlim grozdjem

Ob kavici se sladkamo in čakamo prvi rumen jesenski list.


3. Jabolčni zavitek z orehi: klasika, ki je ne gre zatajiti

Čista in popolna klasika, ki smo ji dodali še malo orehov, da je bolj zanimivo. Tako pripravljen zavitek bo vedno navdušil.


4. Po korakih: jabolčni zavitek iz domačega listnatega testa (FOTO)

Kupljeno listnato testo je zelo prikladno, a takšno, ki ga pripravimo kar sami, pa nebeško dobro. Kako ga uporabiti? Za jabolčni zavitek, seveda!


5. Gratiniran stisnjen makov zavitek z jabolki

Zavitki so že tradicionalno na mizi skoraj vsak vikend, posebno jeseni in pozimi. Ta recept je prispevala Urška Fartelj, najbolj priljubljena kulinarična blogerka pri nas.

6. Bučni zavitek

Vlečeno testo lahko naredimo sami iz 250 g moke, 125–150 ml tople vode, 2 žlic olja in pol žličke soli. Po 30 minutah počitka ga razvlečemo in nato ravnamo enako kakor pri jabolčnem zavitku.


7. Zavitek s slivami in maskarponejem

Ta nam je ukradel srce.


8. Jabolčni zavitek z vaniljevo omako

Skoraj vsako gospodinjstvo ima svojo različico – v najinem se namesto sladkorja skriva marcipan, obvezno ga pa postreževa z bogato, kremno vaniljevo omako.


9. Zavitek s slivami in lešniki

Slive imamo najrajši sveže ali v marmeladi. Tokrat smo jih združili z lešniki in nastala je preprosta, sočna in okusna sladica.


10. Bučni zavitek z makom

Sicer glasujemo za sladko varianto, ampak tale zavitek lahko naredite tudi brez sladkorja, torej slanega, in ponudite ob solati. V tem primeru izpustite cimet in klinčke, namesto sladkorja bučo solite. Če ne morete brez skute, v nadev obvezno vmešajte jajca.


11. Jabolčni štrudelj z vaniljevim pudingom

Spomin na sladice, ki smo jih delali pred desetletji.


12. Štrudelj z dušenimi jabolki in zdrobom: testo se dobesedno topi v ustih

Kako popestriti znano rutino? Z dodatkom pšeničnega zdroba in obilnega kremnega preliva.


Naslovna fotografija: Ivannag82/Getty Images

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed