TOP 15 receptov, ki so vedno hit poletja
![Delicious hot baked potato wedges with garlic in black rustic plate on kitchen towel. Appetizing crisp. Traditional garnish or side dish for Christmas dinner. Country-style roasted potatoes (Delicious hot baked potato wedges with garlic in black rusti](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20231025/1550525.2e16d0ba.fill-512x288.format-webp.webp)
Odpri galerijo
A+ A-
Zbrali smo recepte, ki veljajo za poletne klasike. Naši avtorji so nekatere popestrili in še izboljšali.
1. Bučkini polpeti s feto po receptu Donne Hay
Sveži, sočni in zelo okusni.
Vegetarian food - zucchini fritters on wooden background.
--
![Vegetarian food - zucchini fritters on wooden background.](/media/images/20240111/1616186.width-660.jpg)
Vegetarian food - zucchini fritters on wooden background.
2. Marinirana piščančja nabodala
Hit malo drugače.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1617352.width-660.jpg)
ni podpisa
--
3. Polnjene paprike v paradižnikovi omaki
Klasika poletnih dni.
ni podpisa
![ni podpisa](/media/images/20240111/1618125.width-660.jpg)
ni podpisa
--
4. Kumarice v omaki
Najboljše so v poletni vročini in v družbi krompirjevega pireja.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1618721.width-660.jpg)
ni podpisa
5. Zapečene bučke z jajci in sirom
Izberite sir krepkega okusa.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1619150.width-660.jpg)
ni podpisa
--
6. Recept za poletne bonde
Konkurenca zelenjavnim polpetom za vegetarijance, ki jih praviloma nihče ne mara.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1619450.width-660.jpg)
ni podpisa
7. Sardele v pečici s paradižnikom in mocarelo
Izberite večje sardele.
ni podpisa--
![ni podpisa](/media/images/20240111/1619671.width-660.jpg)
ni podpisa
8. Po korakih: morski linguini z džinom (FOTO)
Džin se odlično poda k testeninam z morskim pridihom.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1619805.width-660.jpg)
ni podpisa
9. Recept za domače čevapčiče po albansko
Najboljši so z žara, imamo pa tudi namig, kako bodo uspeli v pečici.
Gostilna Čad. Ljubljana, 13. november 2017[Gostilna Čad,Ljubljana,gostilne,gostinstvo]--
![Gostilna Čad. Ljubljana, 13. november 2017[Gostilna Čad,Ljubljana,gostilne,gostinstvo]](/media/images/20240111/1619909.width-660.jpg)
Gostilna Čad. Ljubljana, 13. november 2017[Gostilna Čad,Ljubljana,gostilne,gostinstvo]
10. Recept za nadevane paradižnike
S kuskusom in mleto mlado govedino z zelišči.
--
11. Jajca v paradižnikovi omaki
Obvezna jed v sezoni paradižnika.
![](https://odprtakuhinja.delo.si/wp-content/uploads/2018/08/Odprtakuhinja-jajca-na-paradizniku-1024x768.jpg)
12. Stročji fižol z drobtinicami, mandlji in pinjolami
Preprosto in slastno iz zelenjave.
--
13. Recept za paello
Popolna zmešnjava sestavin za imenitno jed z rižem.
![](https://odprtakuhinja.delo.si/wp-content/uploads/2017/09/Odprtakuhinja-koman-paella-1024x768.jpg)
14. Odlična kombinacija: Dušene kumare s pečenim krompirjem
Še ena klasika, ki vedno tekne.
![](https://odprtakuhinja.delo.si/wp-content/uploads/2017/07/Odprtakuhinja-pon-pet-kumare-s-pecenim-krompirjem-1024x768.jpg)
15. Pečeni krompir s česnom Hestona Blumenthala, ki se mu ni mogoče upreti
Krompirja se nikoli ne naveličamo. Takšnega ali drugačnega. Sploh, ko je v sezoni.
![](https://odprtakuhinja.delo.si/wp-content/uploads/2019/01/Odprtakuhinja-pecen-krompir-1024x768.jpg)
Naslovna fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 22.7.2019 ob 08:07